Hoppa till sidans innehåll

SM i Undervattensfotografering

19 AUG 2019 11:05
PRESSRELEASE.
Tävla i undervattensfotografering? Det är precis det Svenska Sportdykarförbundets undervattensfotografer gör när de tävlar i det svenska mästerskapet!
  • Skapad: 19 AUG 2019 11:05

22–25 augusti möts tolv fotografer hos Dyk-Leif i Hamburgsund för att göra upp om SM-medaljerna! Efter att ha kvalat in med sina inskickade bilder är de tolv nu på plats i finalen för att tillsammans med sin parkamrat dyka ner under ytan med fokus på att knäppa den vinnande bilden.

Hur avgörs den vinnande bilden?

"Bilderna bedöms av en jury bestående av tre meriterade undervattensfotografer och juryns medlemmar arbetar oberoende av varandra. Vilka som ingår i juryn är hemligt fram till prisutdelningen", säger UV-fotokommitténs ordförande Dennis Malmström.

Undervattensfotograf in actionFotograf: Dennis Malmström

Vad är Undervattensfotografering? En extra dimension av dykning!

Undervattensfotografering är fotografering under ytan. Det görs vanligtvis vid apparatdykning, men kan även göras i samband med fridykning och snorkling.

Undervattensfotografering kan kategoriseras som en konstform och ett sätt att expandera sitt fotograferande till andra miljöer än de på land. Fotografering i vattnet görs vanligtvis med specialutrustning och särskilda tekniker. Det erbjuder spännande och sällsynta fotografiska möjligheter. Fiskar och marina däggdjur är vanliga motiv, men fotograferna fotar även skeppsvrak, grottsystem, undervattenslandskap, växter och porträtt av meddykare.

Att fotografera under vatten innebär att anta utmaningen att fånga känslor, stämningar och miljöer, som för många är helt outforskad mark. Den stora utmaningen för många undervattensfotografer är att tävla i UV-foto, som är en officiell tävlingsgren inom den svenska idrottsrörelsen. Mer information om undervattensfotografering finns här.

Skribent: Frida Linderoth Hedström
Epost: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px