Hoppa till sidans innehåll

SM-slutspel 2019

27 JUN 2019 12:35
Black Mermaids på damsidan och Malmö Triton på herrsidan är svenska mästare i undervattensrugby 2019.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 14:04

SM-slutspelet arrangerades av Polisen UV-rugby och avgjordes i Husbybadet, Stockholm. Till årets svenska mästerskap var tre damlag och fem herrlag anmälda för att göra upp om medaljerna.

SM-slutspelet genomfördes i år i en ny form och inleddes med gruppspel där alla lag spelade mot varandra. I och med gruppspelet kvalificerades sig de bästa lagen oberoende av regional tillhörighet till finalspel. På herrsidan visade gruppspelet tydligt att de två lag som spelar i European Underwater Rugby League dominerar svensk UV-rugby. Glädjeämnen i årets SM-slutspel var att Trelleborg på herrsidan och Isbjörnarna på damsidan etablerat sig inom svensk UV-rugby och tog sina första medaljer. Båda dessa klubbar arbetar aktivt och målmedvetet med ungdomsverksamhet. Trelleborg dominerar just nu på svensk UV-rugby på ungdomssidan och tog hem dubbla segrar i junior-SM. Uddevalla var tillbaka i slutspel på herrsidan med ett antal års uppehåll.

Finalspelet bjöd på rafflande matcher både på dam- och herrsidan. In i det sista var det oklart om Black Mermaids och Malmö Triton skulle försvara sina SM-titlar från föregående år. På damsidan tog Black Mermaids ledningen 5 minuter in i matchen. 5 minuter senare kvitterade Isbjörnarna. Då endast 8 sekunder återstod av första halvlek gör Emma Lindström mål för Black Mermaids som visade sig avgörande för matchens utgång. I herrmatchen tog Malmö Triton ledning i mitten av första halvlek. Men Polisen svarade omedelbart med ett kvitteringsmål. Matchen stod sedan och vägde fram och tillbaka tills Jens Westerlin avgjorde för Malmö Triton med en minut kvar att spela.

Slutställning

Damlag

  1. Black Mermaids
  2. Isbjörnarna
  3. Caviar Divine

Herrlag

  1. Malmö Triton
  2. Polisen
  3. Trelleborg
  4. Uddevalla
  5. Linköping

UV-kommittén vill tacka Polisen för ett mycket väl genomfört mästerskap. Och ett särskilt tack riktas till film-teamet med Hanse och Loke från Bottenskraparna för en professionell insats under mästerskapet.

UV-kommittén vill också önska de svenska landslagen på både dam- och herrsidan lycka till i Underwater Rugby World Championship som avgörs 25 juli-3 augusti i Graz, Österrike.

Skribent: Peter Strömberg
Epost: This is a mailto link
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png