Hoppa till sidans innehåll

PRESSMEDDELANDE

13 MAR 2020 16:39
SM i Poolfridykning 27–29 mars senareläggs
  • Skapad: 13 MAR 2020 16:39

Onsdagen den 11 mars tog regeringen beslut om att förbjuda större evenemang (allmänna sammankomster och offentliga tillställningar) med över 500 personer. Förbudet gäller hela landet från och med den 12 mars och tills vidare. Större idrottsevenemang, konserter, mässor och liknande kommer alltså inte få arrangeras. Hela regeringsbeslutet samt Folkhälsomyndighetens förslag till beslutet.

Coronautbrottet innebär stora påfrestningar på vårt samhälle. Sportdykarförbundet har ett ansvar att bidra till att konsekvenserna blir så hanterbara som möjligt och att så få som möjligt drabbas. Eftersom det finns tecken på att covid-19 sprids i det svenska samhället har förbundet beslutat att senarelägga SM i Poolfridykning som skulle äga rum 27–29 mars i Alingsås. Det är såklart tråkigt men ledningsgruppen och arrangören är överens om att vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder för att minska spridningen. Regeringens beslut gäller i dagsläget sammankomster med över 500 personer men vi är samtidigt medvetna om att situationen förändras hela tiden och därför har vi enats om att förlägga SM i Poolfridykning i höst. Vi beklagar det inträffade och hoppas på stort deltagarantal senare i höst. Högst preliminärt nytt datum är 25–27 september 2020. Vi kommer hålla er uppdaterade via e-post, i sociala medier samt via SSDF:s kungörelseorgan www.ssdf.se.

De ekonomiska konsekvenserna för svensk idrott är mycket svåra att överblicka i nuläget. På uppdrag av RF ber vi därför er som haft kostnader i samband med SM i Poolfridykning att rapportera typ av kostnad och belopp till This is a mailto link senast måndag 16 mars kl 12.00.

Mer information om coronaviruset
Folkhälsomyndigheten är regeringens expertmyndighet och har all information om coronaviruset samlad på sin webbplats. Där hittar du senaste uppdateringarna kring riskbedömning och andra åtgärder. Myndigheten har även en nationell informationslinje på telefon om coronaviruset. Ring 113 13 om du har allmänna frågor om till exempel smittspridning av coronaviruset.

Till Folkhälsomyndighetens sidor om coronaviruset
Regeringens samlade information om coronaviruset
Krisinformation från svenska myndigheter

 

Skribent: Frida Linderoth Hedström
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px