Hoppa till sidans innehåll

NM i undervattensrugby

10 MAR 2014 10:20
Nordiska Mästerskapen, NM, i undervattensrugby avgjordes i Åbo Finland 22-23 februari.
  • Skapad: 10 MAR 2014 10:20

Under helgen 22-23 februari avgjordes NM i UV-rugby i Åbo, Finland. Samtliga herrlag var på plats, men på damsidan hade dessvärre danskorna tvingats lämna återbud.
Damerna spelade en dubbelserie med final och mötte i sin första match finskorna. Finskorna tog ledningen och ledde hela matchen med 1-0 tills fyra sekunder återstod och Sverige kunde kvittera. I match nummer 2, mot Norge, vägde det mycket fram och tillbaka, men slutade med en riktigt välförtjänt svensk 3-2 vinst. Returmatchen mot finskorna slutade också den oavgjort 1-1. I match nummer fyra fick några av de yngre landslagsspelare, som debuterade i landslaget ifjol, förtroendet att spela hela matchen vilket man gjorde med bravur. Det var en tuff match som tillslut blev oavgjord 1-1. I och med att svenskorna tog sig igenom grundspelet obesegrade var klara för final mot Norge.


Finalen var en ”nagelbitare”, Svenskorna höll samma ”game plan” som i tidigare mötet vilket fungerande fint ännu en gång. Med fem sekunder kvar av första perioden gjorde svenskorna 1-0 vilket höll sig resten av matchen.
När slutsignalen ljöd steg lyckohjulet i simhallen och Sverige hade fått ytterligare ett NM-guld på damsidan!


Herrlandslaget spelade en rak serie följt av en A- och en B-final. Sverige inledde mot värdnationen Finland och kunde efter en trevande inledning gå ifrån till en komfortabel 5-1 seger efter två mål av landslagsdebutanten Emanuel Johansson. I andra matchen väntade Danmark och matchen påminde mycket om den inledande matchen mot Finland. Detta så tillvida att de båda stretade emot, men det svenska tempostarka spelet gick i längden inte att stå emot och segersiffrorna skrevs till 8-1. Dessa inledande segrar gjorde att Sverige redan efter två matcher var klara för final, men först skulle en betydelselös match spelas mot finalmotståndarna Norge. Den matchen slutade med förlust 0-1.


I finalen tog herrarna direkt tag i taktpinnen och gjorde både 1-0 och 2-0 innan Norge kom igång. Med 11 minuter kvar av matchen gjorde Sverige 3-1 och ett guld var inom klart räckhåll. Norge fick dessvärre in en reducering alldeles för snabbt därpå och kunde gå ifrån till 5-3 innan slutsignalen ljöd. Vi tar dock med oss många lärdomar från mästerskapet som vi kommer att jobba stenhårt med inför VM nästa år.
Landslagsledningen vill rikta ett stort tack till SSDF i allmänhet och tjejerna på kansliet i synnerhet för stödet inför mästerskapet. Vidare vill vi tacka alla de 600 följare som sidan "Svenska UV-rugbylandslagen i UV-rugby" har på Facebook för det ovärderliga stödet under mästerskapshelgen!

Skribent: Frida Linderoth
 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all info


Vaccinera klubben.png