Hoppa till sidans innehåll

Idrottsmedel 2021

28 JAN 2021 11:15
2020 var ett utmanande år för barn och ungdomsidrotten, men förhoppningsvis kan vi planera för ett 2020 med aktiviteter. Idrottsmedel för 2021 inkluderar ett nytt sökbart område med anledning av pandemin.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2021 11:15

2020 var ett utmanande år för barn och ungdomsidrotten, men förhoppningsvis kan vi planera för ett 2020 med aktiviteter. Kanske kan er förening även söka Idrottsmedel för att finansiera er utvecklingsaktivitet för barn och ungdomar! Idrottsmedel för 2021 inkluderar även ett nytt sökbart område med anledning av pandemin.

Bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner med anledning av Coronapandemi
Vi lever i mycket osäkra tider på grund av den pågående pandemin där hela samhället påverkas på ett eller annat sätt och idrotten är såklart inget undantag. Inom många sektorer försöker man snabbt ställa om utifrån det svåra läget och hitta innovativa lösningar för atthålla verksamheten igång. Detta behöver även idrotten göra och därför utvidgas nu möjligheten för IF att söka projektstöd. I stort sett dagligen kommer nya beslut och rekommendationer från myndigheter och beslutsfattare som påverkar idrotten och i många fall gör det svårt att bedriva verksamhet som vanligt. Syftet med detta stöd är att i största möjliga mån, men med respekt för de rekommendationer som finns, fortsätta med den dagliga idrottsverksamheten. Med andra ord att anpassa idrottsverksamhet till rådande omständigheter.

Målgrupp
Barn, ungdomar och aktivitetsledare vars verksamhet påverkas av Coronarestriktionerna.

Inriktning
Projektstödet ska användas så att föreningar, i mesta möjliga mån, ska kunna bibehålla så mycket verksamhet som möjligt under perioden då restriktionerna från Folkhälsomyndigheten kopplade till Coronapandemin som berör idrottsrörelsen /eller som påverkar idrottsrörelsen gäller. Föreningar kan beviljas stöd till verksamhet som ska genomföras framåt i tiden, däremot kan inte stöd ges som kompensation för utebliven eller inställd verksamhet.

Under coronarestriktionerna, undantas området ”bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner med anledning av coronapandemi”. Inom det området kan medel beviljas till ordinarie och löpande verksamhet vilket inkluderar läger och material. Individuella kostnader ersätts ej.

Läs en sammanfattning om de sökbara områdena samt mer information och ansökan här.

Skribent: Frida Linderoth Hedström
E-post: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px