Hem / Info / Förbundsinformation / UV-rugby händelser och framtid

UV-rugby händelser och framtid

Undervattensrugbyn har äntligen startat upp med full fart efter att pandemin satt stopp på många håll. Mästerskap såsom SM och JSM har genomförts under september månad. Intresset har varit stort och många spelare äntligen har mötts i vattnet igen. Serieomgångarna har kört igång och landslagsläger på både herr- och damsidan är i full gång. I december körs Felix Cup där totalt 24 lag är anmälda varav 15 är mixlag och 9 är damlag. Det ser vi fram emot! 

 

JSM genomfördes den 4-5 september i Trelleborg med tre lag med yngre juniorer och fyra lag med äldre juniorer. Trelleborg stod som vinnare i bägge ålderskategorierna efter flera tuffa matcher. Stort grattis!

 

SM genomfördes den 18-19 september i Husby där fem mix-lag deltog. Den slutliga vinnaren blev Polisen. Grattis!

 

Inför Junior-NM i Odense

Efter en fullspäckad höst med aktiviteter i UV-rugbysverige har nu tre juniorlandslagsläger genomförts. Det har varit god uppslutning på samtliga läger där juniorer från hela Sverige deltagit. Adam Widing, förbundskapten för juniorlandslaget berättar: 

 

Det har varit bra läger med bra uppslutning och bra spel. Jag har sett en fin utveckling mellan läger och en tuff uttagning. Nu på sista lägret inför NM känns det nervöst men spännande, har inte så bra koll på de andra lagen men tycker att vi fått ihop ett bra spel. Spelar vi som vi har tänkt kommer detta bli ett spännande mästerskap. Vi har många unga spelare vilket är väldigt kul, vi ser en fin utveckling på lång sikt.

 

Junior-NM gick av stapeln i Odense helgen den 19-21 november. Våra juniorer placerade sig på bronsplats efter en fin insats!

 

Den 6/11 höll CMAS Underwaterrugby Comission ett informationsmöte. Kajsa Lindman och Manuel Tito de Morais från svenska UV-rugbykommitén deltog tillsammans med 15-20 personer från drygt tio olika länder. Under mötet diskuterades bland annat kommande internationella arrangemang och det informerades även om internationella juniorläger som CMAS avser att arrangera i framtiden. Det diskuterades även status för respektive land nu efter pandemin. Mer om detta finns att läsa på http://uv-rugby.se

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta Digitalt
110 01 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link
E-post dataskydd: This is a mailto link
Se all info