Hem / Info / Förbundsinformation / Utbildning med syfte att bredda svensk tävlingsfridykning

Utbildning med syfte att bredda svensk tävlingsfridykning

INTRESSEANMÄLAN: TFK coachingprogram, utbildningsblock BAS helgen 7-8 maj:

Vill du utveckla dig som instruktör/tränare/coach och skaffa dig kunskaper om teknik och träningsmetoder för avancerad poolfridykning inriktad på tävling?
Under en helg får du upplevelsebaserat lära dig hur du utvecklar atleter långsiktigt, 4 teoripass blandas med 4 praktikpass.
Omfattning: Avslappning, andningsövningar, träningsmetodik, dyktekniker inom STA/DNF/DYN, grundläggande dykmedicin, tävlingsrutiner, säkerhetsrutiner, maxningar, m.m. 
Målet är att du efter genomgången kurs skall kunna träna nybörjare så att de inom 6-12 mån är redo att tävla på ex SM.
Planen är att genomföra BAS helgen 7-8 maj, förutsatt att tillräckligt många anmält sig.
Kursledare: Ulf Dextegen och Mads Becker Joergensen, båda från Stockholm Apnea. Kursledarna har lång erfarenhet av tävling och träning inom fridykning.
Plats: Ännu inte bestämt.
Datum: 7-8 maj
Tid: Lö 9 - Sö 16
TFK arbetar på att möjliggöra bidrag för resa & logi. Kursen i sig är gratis.
Anmälan: Frågor & intresseanmälan senast 17:e April till This is a mailto link
Bakgrund:

TFK Coachingprogrammet syftar till att utveckla Svensk tävlingsfridykning genom att bistå Sveriges fridykningsinstruktörer med en kompakt och effektiv utbildning så att de kan bistå de av sina resp föreningsmedlemmar som vill börja tävla. 

Deltagande instruktörer ges kunskap och metodik som strukturerat utvecklar medlemmarna fysiskt, mentalt och tekniskt från nybörjarnivå till elit-fridykning, utan att försaka glädje, nyfikenhet och långsiktig motivation hos sina tävlande fridykare. 

Programmet sträcker sig över 3 tävlingsnivåer med ett utbildningsblock per nivå, resp block är 2 dagar långt (över en helg). Instruktörerna utbildas ett block i taget med ca 6 mån - 1.5 års mellanrum.

imageutkd5.png

  1. Tävlingsnivå BAS: Blocket syftar till att skapa bredd och lust att prova att tävla. Målet är att få sin förenings fridykande medlemmar att vilja tävla på nästa SM. Innehållet i BAS ger instruktörerna grundläggande kompetens och inspiration för att erbjuda sina fridykare kontinuerlig tävlingsinriktad utveckling under 1-2 år. 

 

  1. Tävlingsnivå AVANCERAD: Blocket syftar till att utveckla de atleter som fått blodad tand på att tävla och som nu vill kämpa om SM medaljer och landslagsplatser till VM. Innehållet i AVANCERAD ger instruktörerna teknisk spetskompetens och inspiration som kontinuerligt utvecklar sina fridykare under ytterligare 1-2 år efter BAS.

 

  1. Tävlingsnivå ELIT: Blocket syftar till att utveckla de fridykare som är motiverade att vilja ta sig upp i högsta världseliten. Innehållet i ELIT ger instruktörerna kompetens och inspiration i huvudsak inom mental träning och coaching för att ytterligare utveckla sina fridykare under 1-4 år efter AVANCERAD nivå.

 

Till varje nivå hör en instruktörsmanual som instruktörerna kan jobba vidare utifrån

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta Digitalt
110 01 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link
E-post dataskydd: This is a mailto link
Se all info