Hem / Info / Förbundsinformation / Information från Förbundsläkaren

Information från förbundsläkaren

Vår(d)hälsningar

Med våren på gång skriver jag några rader för en kort genomgång angående vården inom SSDF:

  • Den dykerimedicinska rådgivningen har svarat på 101 frågeställningar 2021 och det ha kommit in 19 nya fall för januari-februari i år.
  • Dykmässan skedde fysiskt i år, äntligen! På schemat fanns ett kort föredrag om riskfaktorer för dykolyckor, i förebyggande syfte.
  • Covid-19 restriktionerna har nästan försvunnit, fast ämnet är fortfarande aktuellt. Den nya varianten verkar inte vara lika farlig som den första. Många organisationer har ändrat sina rekommendationer gällande dykningen. Ett ganska bra förslag kommer från DAN-Europe (https://www.daneurope.org/en/-/ftd-after-covid-update). Yrkesdykarna får sina nya riktlinjer från SANMA, den Svenska Aero-Nautiska Medicinska Föreningen (Swedish Aeronautical Medical Association). SSDF kommer snart att uppdatera sina egna rekommendationer för sportdykare.
  • Dr Johan Thelaus plötslig bortgång har lämnat sorg i läkarkåren och tävlingsläkarens plats tom i förbundet. SSDF diskuterar om en efterföljare och sannolikt kommer vi att se en annons på olika dykrelaterade ställen.

Med dykliga hälsningar,

Georgios Gr. Sidiras, SSDF-läk

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta Digitalt
110 01 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link
E-post dataskydd: This is a mailto link
Se all info