Hoppa till sidans innehåll

Fridykarutbildningar


För dig som är lite yngre och vill bekanta dig med vattnet, prova på fridykning och lära dig några grundläggande moment är brons-, silver och gulddiplomen en bra start.

Snorkeldiplomet Guld

Om du redan har vattenvana och är en god simmare men vill finslipa din fridykningsteknik och känna dig tryggare under vattenytan kan du prova att ta några av våra certifikat steg 1 - 3. Ett utmärkt sätt att förbereda dig inför en kommande utlandsresa eller inför sommaren om du vill utforska våra svenska vatten. Du vänjer dig vid att hantera din utrustning och känna efter att du valt rätt. Med rätt fridykningsteknik sparar du energi och hinner upptäcka mycket mer under vattenytan.

Fridykarcertifikat Steg 1  
Fridykarcertifikat Steg 2 Fridykarcertifikat Steg 3

Det finns även certifikat som har inriktats på fridykning utomhus. Fridykning utomhus är väldigt annorlunda jämfört med inomhusfridykning eftersom det är många fler faktorer att ta hänsyn till som exempelvis sikt, strömmar, mörkare vatten och djurlivet för att nämna några. Säkerheten är en viktig byggsten i vår verksamhet och därför är det bra att kunna träna fridykning i sin "rätta" miljö under en organiserad och säker form för att kunna ge våra fridykare erfarenhet och rutin.

Utomhusfridykarcertifikat Steg 1  
Utomhusfridykarcertifikat Steg 2 Utomhusfridykarcertifikat Steg 3

Om du fridykt ett längre tag och är redo för att utmana dig själv och vill testa hur pass uthållig du är kan du testa att genomföra Vikingprovet. Det är en kvarleva med lite militäriska inslag som många har som mål att klara när de tränat ett längre tag men mest på skoj så klart.

viking  
   

Vill du inte gå över till apparatdykning, du gillar att att stanna under vattnet länge och bara hålla andan, steg 4 till 6 är då något för dig.

Steg 4 Pool
 
Steg 5 Pool
Steg 6 Pool

 

För att läsa om utbildningarna lite mer specifikt och för att ta reda på vad som gäller för behörighet osv se Normer & krav för fridykning här.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:49 Skribent: FK

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px