Hoppa till sidans innehåll

Ledare nr. 3


SSDF Fridykning Ledare nr 3

 

Jag hoppas ni har haft en skön sommar med många fina fridyk att logga!

 

I skrivande stund har just årets utomhusläger på västkusten genomförts. Vädret något bättre än förra året och en temperatur på 17 grader i havet, till allas förtjusning. Även om vädret var något bättre så hade vi inte riktigt vädrets makter med oss. Sol och regn eller bara regn på tvären inte bara blå himmel och sol, men detta till trots så vara alla glada och aktiva under hela helgen. Under lägrets första dag var faktiskt samtliga ledare och fridykare i vattnet och fridök. Framåt kvällen genomfördes ett uppskattat nattfridyk där det marina livet bjöd på sin bästa sida med stora krabbor, mycket fisk och en och annan ål. För de som ville fanns möjligheten att genomföra något av utomhuscertifikaten eller slutföra utomhusdelen på Steg 3 certifikatet, vilket en del också gjorde. Förutom alla vattenaktiviteter kom Ingvar Eliasson från UV-fotokommittén och föreläste om undervattensfotografering. Han delade med sig av sina erfarenheter, gav deltagarna tips och råd när det gäller fotografering under vattnet och visade många och bra exempel på hur man kan förbättra sin teknik och framförallt avgöra om en bild har potential. Föreläsningen avslutades med ett inspirerande bildspel med bilder tagna då han själv har fridykt runt om i världen inklusive Sverige.

 

Föreläsningen om UV-foto på utomhuslägret är ett resultat av ett samarbete som inletts tillsammans med UV-fotokommittén under årets gång. Målet är att tillsammans utveckla ett material för undervattensfotografering som är anpassat för fridykare. Något som många kan ha glädje av. Det finns mycket att se då man fridyker också och det kan vara kul att dokumentera och dela med sig av. Detta projekt kommer att inledas under hösten och målet är att ha ett material klart inför nästa års utomhussäsong. 

 

Samtidigt som lägret ägde rum skulle styrelsen besluta kring det fortsatta arbetet med Avancerad fridykning Steg 4-6. Efter många timmars arbete med material och genomgång av regelverk och utbildningsupplägg är det nu sammanställt. Tack vare förbundsstyrelsens positiva beslut går nu projektet in i sin slutfas och förhoppningsvis kan utbildningssystemet för inomhusdelen lanseras i början av 2010. Arbetet med utomhusdelen/djupdelen kommer att fortsätta parallellt med lanseringen av inomhusdelen för att så småningom, om allt går enligt planerna, komplettera utbildningssystemet med rutiner och regelverk även för detta.

 

Det har inte bara hänt förändringar inom fridykningen och med utbildningsmaterial även inom kommitten har saker hänt. I somras tackade vi Ammi för en lång och trogen tjänst. Ammi har inte lämnat oss helt utan är projektansluten och har vissa uppdrag kvar som hon löpande rapporterar in. Samtidigt passar jag på att välkomna vår nya förmåga med lång erfarenhet av fridykning från Karlshamn, Emma Svensson. Läs mer om Emma på hemsidan under fliken fridykningskommittén. 

 

Tack än en gång för dina insatser Ammi och välkommen in i gänget Emma!

 

Vi börjar närma oss hösten som är fullspäckad med aktiviteter även den. Inom kort är det dags för en Steg 3 instruktörsutbildning för de som vill fortbilda sig, utveckla sin ledarskapsförmåga och driva projekt inom SSDF – läs mer under utbildningar. Sedan har vi FRIKS som detta år har temat Säkerhet med intressanta föreläsningar och nyttiga praktiska moment. Håll utkick på hemsidan så att du inte missar något!

 

Vi ses!
Linda 

Uppdaterad: 24 OKT 2010 14:04 Skribent: Kenneth Larsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px