Hoppa till sidans innehåll

Ledare nr. 2


Ordförande har ordet

 

SSDF Fridykning Ledare nr 2

 

För många av oss är det först nu fridykningssäsongen kommer igång på riktigt. För en del  finns ingen säsong utan det fridyks friskt under hela året. Oavsett så blir det ändå lite skönare när solen skiner. Det som gör denna sommaren extra spännande är att vi nu har ett färdigt utbildningspaket för avancerad fridykning. Efter en intensiv utbildningshelg i Göteborg har vi nu ett 15-tal godkända instruktörer än så länge enbart för bassängverksamhet. I sommar ska projektgruppen jobba vidare med utomhusfridykningen och diskutera igenom erfarenheter och idéer för att kunna göra en översikt över hur den fortsatta utbildningen för fridykning på djupet ska utformas.

 

Som ni ser har nu hemsidan fått sitt nya utseende. Vi jobbar för fullt med att göra fridykningssidan mer attraktiv och lättnavigerad. För närvarande kan ni hitta övningsbanker, Normer och Krav, ett dokument med föräldrainformation som svara på de vanligaste frågorna när man vill börja fridyka samt ett säkerhetsdokument med rekommendationer i samband med poolträning under fliken ”Fridykning”. Alla idéer och önskemål om förbättringar är välkomna och kontakta gärna Kenneth Larsson med era synpunkter. Vidare är tanken att när vi sedan gör uppdateringar på vår flik, exempelvis lägger upp ett nytt dokument, så ska ett mail gå ut till de som är intresserade så att man enkelt kan följa nyheterna som läggs upp. Hemsidans roll blir allt viktigare för oss när vi vill nå ut till er, fridykare, runt om i landet och därför vill vi se till att den är uppdaterad och rolig att använda. Dessutom vill vi även ha in rätt epostadresser för att kunna nå ut till alla fridykare med information och påminnelser. Se till att informera oss om ni byter epost!

 

Vi jobbar även löpande med att uppdatera utbildningsmaterialet och under det gångna året har nu pärmmaterialet för både Steg 1 och Steg 2 instruktörsutbildningarna uppdaterats. Med avseende på detta är det viktigt att det senaste materialet beställs inför utbildningarna samt att man läser igenom Normer & Krav som uppdateras en gång om året och släpps inför FRIKS varje år. Deltagarna på FRIKS brukar få en uppsättning av det material som uppdaterats – delta på FRIKS och bli uppdaterad! Vi har även sammanställt elevpaket för de olika instruktörsutbildningarna som, vilken dag som helst, kommer att kunna beställas från kansliet. En annans sak som också nyligen är ändrat är behörighetskravet för att få beställa elevmaterial. I nuläget kan alla medlemmar beställa detta material för att ta del av övningsmomenten och upplägget för respektive utbildning till skillnad från tidigare då kravet var att man minst var instruktör.

 

I slutet av sommaren kommer ännu ett läger att genomföras på väskusten så håll utkick efter mer information på hemsidan. Dessutom många klubbar som själva arrangerar fridykningsläger runt om i landet. Skönt för alla fridykare att äntligen komma ut i havet efter alla timmarna i en bassäng. Kom ihåg att fridyka organiserat och värna både om varandra och det marina livet!

 

Vem vet – vi kanske möts i havets djup!

 

Linda 

Uppdaterad: 08 SEP 2009 13:45 Skribent: Kenneth Larsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px