Hoppa till sidans innehåll

Ledare nr. 1


Nytt år – nya äventyr….

 

2008 har varit ännu ett händelserikt men framförallt omvälvande år för fridykningen inom SSDF. Det inleddes redan i slutet av 2007 då en grupp kompetenta och erfarna fridykare sammankallades för att arbeta med Projekt Steg X. Målet med Projekt Steg X var att utarbeta ett utbildningssystem för redan erfarna fridykare som vill utvecklas ytterligare. Det framtagna materialet; ett noga utarbetat regelverk och riktlinjer för en maximal säkerhet samt en grundstomme för vad som bör ingå i de olika utbildningsstegen presenterades vid ett styrelsemöte i Örebro i augusti.  I samband med presentationen gav styrelsen, efter en omröstning, det efterlängtade beskedet att kommittén kunde påbörja en implementering av utbildningssystemet, fortsätta med arbetet att utveckla det ytterligare och förbereda de första utbildningarna. Något som kommittén har jobbat för i flera år. Arbetet med det nya utbildningssystemet fortlöpte under resten av året med fortsatt framtagning och komplettering av material inför de inplanerade utbildningarna. I december hölls den första delen av utbildningen med renodlad teori för Avancerade Fridykningsinstruktörer och Avancerade Fridykare Steg 4 med stor framgång och mycket positiva deltagare. Under tidig vår 2009 kommer en andra del att genomföras med i huvudsak praktiska moment och tillämpningar i bassäng. I nuläget är utbildningarna indelade i en pooldel och en djupdel, där djupdelen fortfarande är under framtagning med förhoppningen att kunna testa den till sommaren.

 

Under våren erbjuder vi sportdykarinstruktörer att gå en konverteringsutbildning till fridykarinstruktör Steg 2. En bra möjlighet för de klubbar som har brist på aktiva fridykningsinstruktörer och vill vidareutveckla sin verksamhet.

 

Det blir ännu ett utomhusläger på västkusten efter sommaren med förhoppningsvis bättre väder denna gången. Vidare har vi planerat att genomföra en Steg 3 instruktörsutbildning under hösten, förmodligen i Stockholmstrakten. Året avslutas sedan med den alltid återkommande FRIKSen (FridykarRIKSdag), ett fortbildningsforum med möjlighet att träffa andra aktiva ledare och instruktörer inom fridykning, knyta nya kontakter och ventilera tankar, idéer och åsikter för att driva fridykningen framåt.

 

Vårt mål nu är också att skapa en mer levande hemsida för fridykningen, med löpande uppdateringar, för att berätta vad som är på gång med påminnelser när det är dags att anmäla sig till kommande aktiviteter.

 

Håll utkik efter nyheter, aktiviteter och anmäl dig!

 

Väl mött!

Linda

Ordf. Fridykningskommittén

Uppdaterad: 11 JUL 2009 15:54 Skribent: Kenneth Larsson

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px