Hoppa till sidans innehåll

Fridykning

Fridykning för alla - motion, rekreation och tävling.

 

FS2 FS4 FS1 FS3

 

Enklare sätt att dyka finns inte!
Oavsett ålder, kroppsfysik eller tidigare erfarenheter kan du fridyka. Det handlar om att dyka på sina egna villkor och förutsättningar.

Fridykning är en lättillgänglig sport och är inte dyr. Det du behöver är simfenor, mask (cyklop) och snorkel. För bara 500 kronor kan du köpa en bra nybörjarutrustning. Vill du förlänga dyksäsongen eller ligga i vattnet en längre stund bör du skaffa dig en fridykardräkt. Till exempel en enkel vindsurfingdräkt duger utmärkt att ha på sommaren.

Svenska Sportdykarförbundet har ett stort utbud av fridykarutbildningar som passar nybörjaren såväl som den erfarne fridykaren. Fridykare inom SSDF kan ta diplom och certifikat, läs mer om dessa här. Kontakta en klubb på hemorten så hjälper de dig att komma igång. Om du inte har någon klubb i din närhet så kanske det är läge att starta upp en ny klubb? All information du behöver finns här.

Utbildningsdelen för rekreationsfridykning hanteras av Tekniska kommittén. Kontaktuppgifter till kommitténs medlemmar hittar du här.
Tävlingsfridykningen samordnas av Tävlingsfridykningskommittén (TFK) och de ansvarar för tävling och tävlingsutbildningen. Kontaktuppgifter och mer information om tävlingsfridykning hittar du här.

Vi kan utlova nya bekantskaper och nya världar.Nyheter

Svenska Sportdykarförbundet
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

Box 11016, 100 61 Stockholm
Telefon 08-699 65 15
E-post This is a mailto link
Organisations nr 802003-1723
Bankgiro 393-7836


Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Posta digitalt via This is a mailto link / Fakturor skickas till This is a mailto link / Fysisk post till Barlastgatan 3
593 31 Västervik

Kontakt:
Tel: 086996515
E-post: This is a mailto link

Se all infoforossalla 240x240.jpg

Vaccinera klubben.png

dykarna140px